21 apr – Dalmore på besök!

Tillsammans med Svenska Whiskyförbundet kunde vi lite stolt presentera en provning med representanter från Dalmore Distillery och dess svenska importör, Arcus AB.

Detta skedde tisdagen den 21 april på Café Trollkvarnen.

Shauna Jennens, som är Distillery ambassador på Dalmore Distillery guidade oss genom Systembolagets hela beställningssortiment av Dalmores utgåvor, vilket var fem till antalet.  Hon berättade, sniffade, smakade var och en i tur och ordning tillsammans med sällskapet.

Shanua är en mycket engagerande och kunnig person och vi fick lära oss en massa nyttiga och onyttiga kunskaper om Dalmore, dess produktion, historia men framför allt om den whiskyn de just nu har att erbjuda via Systembolaget. Vi avslutade som sig bör med en liten omröstning där man fick välja två av sina favoriter. De flesta var överens om att om man hittar en flaska Dalmore kan man utgå från att innehållet håller en hög kvalitet!

Resultatet blev:

Plats 1: Dalmore King Alexander III, 12 röster. 1651:-, Systembolaget

Plats 1: Dalmore 18 yo, 12 röster.  1501:-, Systembolaget

Plats 3: Dalmore  Cigarr Reserve, 5 röster, 861:-, Systembolaget

Plats 4: Dalmore 15 yo, 1 röst, 701:-, Systembolaget

Plats 5: Dalmore 12 yo, 0 röster, 499:-, Systembolaget

För första gången i klubbens historia föll rösterna som priserna, dock visste inte medlemmarna om priserna vid röstningstillfället. Intressant.

Den ordning som vi provade var enligt bilden nedan. Eftersom vi har lite slattar kvar är det inte omöjligt att de erbjuds i något sammanhang på en provning framöver.

uppställning_dalmore_2014-04-21

Extra kul var också att Smålandsposten var på plats och gjorde ett reportage om klubben och provningen. Jätteroligt!

Frälsta på skotsk whisky - smålandsposten dalmore ingelstads whisyvänner

 

 

Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna till klubben och hoppas ni får ett roligt år med oss framöver. I nuläget tar fortfarande in fler medlemmar, läs mer på under fliken medlemskap – välkommen!