28 feb -20 – Glen Takeover!

Som brukligt började vi året i Ingelstad whiskyvänner med kombinerad provning och årsmöte i vackra Solvikens pensionat. Kvällen inleddes med en god dram – en Glen Moray Càrn Mòr Sherry Butt – och årsmötet som avhandlades i föredömligt raskt tempo.

Under mötet meddelades det att Lars Mård lämnar styrelsen. Stort tack för alla år och ditt engagemang i styrelsen Lasse! För att fylla tomrummet efter Lasse hälsar vi Marco Engman välkommen in i styrelsen. Planeringen för verksamhetsåret 2020 är väldigt snarlik den för 2019 och i grova drag innebär den att vi fortsätter att anordna trevliga provningar för våra medlemmar.

Temat för själva provningen kallades kort och gott för ”Glen”. Även om man kan tro det har temat inget med Göteborg att göra, istället hette alla kvällens sorter något med Glen, vilket inte är särskilt ovanligt i whiskysammanhang. Totalt sex sorter (bortsett från drammen under årsmötet) inmundigades under kvällen, varpå den sedvanliga omröstningen korade kvällens vinnare. Nedan ser vi en tabell över utfallet.

[table width=”400px”]
Plats,Namn,Ålder,Alkohol (%),Pris (kr)
1,Glen Scotia Double Cask,NAS,46,449
2,Glenn,15,55.3,822
3,Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish,NAS,40,329
4,Glen Spey (Hart Brothers),20,46,-
5,Glen Keith Sherry Cask,21,57.2,1454
6,Glen Elgin Hoghead Cask,23,51.3,-
[/table]

Och här har vi en bild på kvällens lineup.

Vid tangentbordet,
Martin Moberg